ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Galbur s-a întâlnit cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean

13:41 | 12.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene s-a întâlnit astăzi cu Reprezentantul Special al Ucrainei pentru reglementarea conflictului transnistrean, Viktor Krijanivski, aflat într-o vizită de lucru de două zile în Republica Moldova, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb de opinii pe marginea reglementării conflictului transnistrean şi modalităților concrete de a avansa pe dinamica dosarului, în măsura angajamentelor părţilor implicate în dialog. Întrevederea a prilejuit un schimb de opinii vizând o nouă rundă de negocieri în formatul „5+2”, fiind reiterată deschiderea autorităţilor moldoveneşti pentru identificarea unei soluţii viabile cu respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. Totodată, viceprim-ministrul a subliniat atenția prioritară pe care R. Moldova o acordă retragerii trupelor ruseşti şi muniţiilor dislocate în stânga Nistrului, notând importanţa sprijinului partenerilor în acest sens. 

img17006940

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!