ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un echipaj ruso-american a fost lansat spre Stația Spațială Internațională

09:30 | 13.09.2017 Categorie: Externe

Moscova, 13 sep. /MOLDPRES/.O rachetă Soiuz a lansat miercuri spre Stația Spațială Internațională (ISS) o misiune formată din doi astronauți americani și un cosmonaut rus, informează Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Televiziunea Agenției Spațiale a SUA, NASA TV, și agenția spațială rusă Roskosmos au transmis imagini de la lansarea de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan.

Decolarea a decurs fără probleme, la ora prevăzută 21.17 GMT , iar ulterior Roskosmos a anunțat că zborul se desfășoară normal.

Americanii Mark Vande Hei și Joseph Acaba, împreună cu colegul lor rus Aleksandr Misurkin au ajuns pe Stația Spațială Internațională în jurul orei 02.57 GMT. Misiunea lor va dura cinci luni. Ei s-au alăturat pe ISS italianului Paolo Nespoli, rusului Serghei Riazanski și americanului Randy Bresnik.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006961

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!