ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Uraganul Irma a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în Florida

11:29 | 13.09.2017 Categorie: Externe

Washington, 13 sep. /MOLDPRES/.Uraganul Irma a provocat moartea a cel puţin 12 persoane în urma trecerii sale devastatoare prin Florida, potrivit ultimului bilanţ furnizat de serviciile de salvare ale acestui stat din sud-estul SUA, informează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES. 

"Numărul de decese confirmate care pot fi atribuite uraganului Irma se ridică în prezent la 12", a declarat pentru AFP Alberto Moscoso, un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din Florida, fără a furniza mai multe amănunte privind cauzele acestor decese. 

Irma a lăsat în urmă pagube considerabile în special în arhipelagul Keys, unde 85% dintre locuinţe au fost total sau parţial distruse. Este locul care a fost lovit primul de Irma pe teritoriul SUA duminică dimineaţă, când uraganul era însoţit de rafale de vânt de peste 215 km/h. 

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că se va deplasa joi în Florida pentru a vedea la faţa locului amploarea pagubelor, însoţit de soţia sa Melania. 

"La modul general, toate casele din Keys au fost afectate într-un fel sau altul", a declarat marţi şeful Agenţiei americane pentru situaţii de urgenţă (FEMA), Brock Long. Circa "25% din casele din Keys au fost distruse şi 60% au fost avariate", a precizat el. 

În restul statului Florida, afectat mai puţin grav, viaţa a început să-şi reia cursul normal. Peste 15 milioane de persoane nu dispun în continuare de electricitate, cărora li se adaugă un milion de persoane în statul vecin Georgia. 

Aeroportul din Miami şi-a reluat marţi parţial activitatea, operând la 30% din capacitate. Oraşul nu a fost scutit de furturi şi 25 de persoane au fost arestate, potrivit serviciilor de poliţie.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!