ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

157 de migranți surprinși de furtună pe Marea Neagră au fost debarcați în Portul Midia

13:20 | 13.09.2017 Categorie: Externe

Bucureşti, 13 sep. /MOLDPRES/.Pescadorul turcesc "Ruya 1", care a fost salvat marți seară, în zona Gura Portița, de nava "GSP Alcor", în cadrul operațiunilor coordonate de Garda de Coastă, a ajuns miercuri dimineață în Portul Midia, având la bord cel mai mare număr de migranți clandestini care au venit pe mare, în România: 157 de irakieni și iranieni, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Directorul adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu, a declarat pentru AGERPRES că la bordul navei au fost identificați 157 de migranți din Orientul Mijlociu, cetățeni iranieni și irakieni, printre care 105 bărbați, 56 de copii și 52 de femei.

După debarcare, migranţii au fost verificaţi medical şi transportaţi la sediul Gărzii de Coastă, unde au fost amenajate corturi speciale pentru a-i adăposti.

Este al patrulea val de migranţi care a ajuns, în ultima lună, în România.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006975

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!