ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Netanyanu a anunțat că Israelul sprijină independența kurzilor

14:10 | 13.09.2017 Categorie: Externe

Tel Aviv, 13 sep. /MOLDPRES/.Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunțat miercuri că țara sa sprijină independența kurzilor, înaintea unui referendum cheie pe acest subiect, relatează agenția Associated Press, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Într-un anunț transmis miercuri dimineață, cabinetul lui Netanyahu a precizat că Israelul respinge Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și îl consideră drept organizație teroristă.

Totuși, în comunicat se menționează că Israelul "sprijină eforturile legitime ale poporului kurd de a avea un stat al său".

Kurzii din Irak intenționează să organizeze un referendum la 25 septembrie în trei guvernorate care formează prima lor regiune autonomă, precum și în zone disputate care sunt controlate de forțe kurde, dar revendicate de Bagdad, inclusiv provincia Kirkuk, bogată în petrol.

Israelul este un susținător vechi al kurzilor și devine acum prima țară care își declară sprijinul pentru referendumul de independență al acestora.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17006979

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!