ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectele privind protecţia copilului vor fi susţinute de Guvernul SUA

17:02 | 13.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi o hotărâre cu privire la iniţierea negocierilor şi aprobarea semnării primului Amendament la Acordul de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă, semnat la Chişinău la 28 septembrie 2016, informează MOLDPRES.

Potrivit Direcţiei comunicare și protocol a Guvernului, amendamentul prevede majorarea finanțării cu 1,75 milioane de dolari SUA și va intra în vigoare la data semnării de către părţi. Urmare a acestei majorări, suma oferită Moldovei prin acest Acord de asistenţă va depăşi 18 milioane de dolari SUA. 

Fondurile suplimentare vor fi direcţionate spre activităţile noului proiect privind protecţia copilului, proiect care urmărește sporirea siguranţei, bunăstării şi îmbunătăţirea condiţiilor de dezvoltare a copiilor vulnerabili, în special a celor care trăiesc fără grija familială în instituţiile de stat.

Obiectivele principale ale proiectului sunt: susţinerea Guvernului Republicii Moldova în finalizarea Reformei de dezinstituţionalizare, prevenirea separării familiilor, instituţionalizarea copiilor în situaţii de risc cu acordarea susţinerii necesare şi plasarea copiilor dezinstituţionalizaţi în familii sau în îngrijire alternativă.

img17006990

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!