ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Theresa May va rosti un discurs despre relația viitoare Marea Britanie-UE, pe 22 septembrie, la Florența

09:30 | 14.09.2017 Categorie: Externe

Londra, 14 sep. /MOLDPRES/.Șefa guvernului de la Londra, Theresa May, va rosti un discurs despre relația viitoare a Marii Britanii cu Uniunea Europeană, pe 22 septembrie, în orașul italian Florența, a precizat miercuri purtătorul său de cuvânt, transmite Reuters, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Discursul se va concentra pe ce fel de legături doresc britanicii să aibă cu UE după părăsirea blocului comunitar în martie 2019.

"Prim-ministrul a vrut să prezinte un discurs despre viitoarea relație a Marii Britanii cu Europa în inima istorică a acesteia. Ea va sublinia dorința guvernului de a avea un parteneriat profund și special cu UE odată ce Marea Britanie pleacă din uniune", a declarat presei purtătorul de cuvânt al Theresei May.

Runda din septembrie de negocieri privind Brexitul a fost amânată cu o săptămână, până la finalul lunii, în ceea ce diplomați UE au spus că este o mișcare menită să-i permită lui May prezentarea discursului. Britanicii au arătat însă că reprogramarea a fost decisă pentru a acorda ambelor părți mai mult timp pentru a face progrese.

Alegerea Florenței ca locație a discursului — un oraș celebrat ca loc de naștere al perioadei Renașterii și devenit bogat prin comerț internațional și activitate bancară — este o aluzie la felul relației de comerț liber dorită să fie menținută de britanici în raport cu Europa.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007005

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!