ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șahistul Ilie Martinovici a urcat în Top-10 la Europene

11:21 | 14.09.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Șahistul moldovean Ilie Martinovici l-a învins ieri, în runda a opta a Campionatului European de tineret, care se desfășoară la Mamaia (România), pe Tagir Salemgareev din Federația Rusă și a urcat pe locul 8 în clasamentul categoriei de vârstă Open-16, relatează MOLDPRES.

Cu 6 puncte acumulate, el se află la o diferență de jumătate de punct de primii patru jucători clasați și la egalitate cu alți patru competitori. Cine dintre ei va urca pe podiumul de premiere se va decide în ultima rundă, programată pentru astăzi. Partenera de întrecere a șahistului moldovean va fi Ileana George din România.

Prestația lui Ilie Martinovici este cea mai bună printre membrii lotului național. Paula-Alexandra Gâtu (18 ani) totalizează 5 puncte și ocupă locul 14, la o diferență de 1,5 puncte de primele două clasate Sona Asatryan (Armenia) și Marta Garcia (Spania). Nichita Morozov (Open-18) a acumulat de asemenea 5 puncte și se plasează pe poziția a 15-ea. Șase jucători din categoria sa de vârstă situați în plutonul fruntaș au adunat câte 6 puncte.  

Republica Moldova este reprezentată la campionat de 18 șahiști și șahiste. Cel mai bine cotat dintre membrii lotului național este Nichita Morozov, medaliat anterior la Europene, al cărui coeficient ELO este egal cu 2461 puncte. El ocupă poziția a opta, conform acestui indice, printre cei 85 de concurenți la categoria sa de vârstă.

Campionatul se va încheia pe 15 septembrie.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17007012

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!