ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Diaspora de la Ankara s-a întâlnit cu speakerul Andrian Candu

13:44 | 14.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului Andrian Candu a participat împreună cu Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman, la Recepția organizată de Ambasada Republicii Moldova la Ankara, cu ocazia celor 26 de ani de independență a țării noastre, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Cei doi oficiali au tăiat tortul aniversar, dedicat și marcării a 25 de ani de relații diplomatice între Moldova și Turcia. 

“Sunt onorat să fiu la acest eveniment. Statele noastre au legături istorice și de prietenie puternice. Vă urez tot ce-i mai bun pentru o țară democrată și independentă”, a menționat în discursul său Președintele Marii Adunări Naționale a Republicii Turcia, Ismail Kahraman. 

La eveniment au fost peste 200 de invitați, printre care ambasadori, reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat la Ankara și moldoveni stabiliți cu traiul în capitala Turciei. 

“Am o deosebită plăcere să fiu aici, după o zi plină de întâlniri productive, și mă bucur enorm să văd diaspora unită, că promovează valorile și tradițiile moldovenești în orice colț de lume s-ar afla. Republica Moldova este un stat tânăr care are nevoie de aportul fiecăruia dintre noi pentru a accelera dezvoltarea sa, să creăm toate premisele pentru a avea o viață pe care ne-o dorim acasă, în Moldova”, a declarat Președintele Parlamentului Andrian Candu. 

Oaspeții au asistat la un program cultural-artistic, prezentat de muzicieni de la Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici” și de dansatori din Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare „Joc”. De asemenea, invitații au vizitat o expoziție de obiecte culturale moldovenești și port popular, după care au servit bucate tradiționale. 

După partea festivă, diaspora a interacționat cu speakerul Andrian Candu și au făcut poze.

Președintele Parlamentului Andrian Candu a efectuat în perioada 12-14 septembrie o vizită oficială în Republica Turcia, la invitația omologului său, Președintele Marii Adunări Naționale a Turciei, Ismail Kahraman. 

img17007027

img17007027

img17007027

img17007027

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!