ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu noul Ambasador UE la Chișinău, Peter Michalko

15:12 | 15.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Agenda europeană a Republicii Moldova și prioritățile de activitate ale Cabinetului de miniștri au fost abordate la întrevederea de astăzi a Prim-ministrului Pavel Filip cu noul șef al Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Premierul i-a urat succes noului Ambasador al Uniunii Europene în țara noastră, asigurându-l că Guvernul este deschis pentru dialog și pledează pentru o colaborare eficientă în continuare. „Sunt sigur că mandatul Dumneavoastră în Moldova va fi unul cu rezultate frumoase”, a spus Pavel Filip. 

De asemenea, Prim-ministrul l-a informat pe oficialul european despre reformele promovate de Executiv și beneficiile acestora pentru societate. „Suntem o echipă care poate schimba lucrurile în Republica Moldova, dincolo de conjunctura în care ne aflăm. Încercăm să mișcăm lucrurile în complexitate și mizăm pe o atitudine obiectivă din partea partenerilor noștri externi”, a menționat șeful Cabinetului de miniștri. 

În cadrul dialogului, șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău a spus că susține aspirațiile țării noastre în tendinţa de a merge mai departe spre progres și dezvoltare, urmând vectorul european. De asemenea, Peter Michalko a remarcat că parteneriatul Republicii Moldova cu UE trece într-o fază nouă, cu o Agendă de Asociere mai detaliată, fapt ce oferă șanse noi pentru a promova cooperarea și a susține procesul de reformă. 

Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii privind pregătirile pentru Summit-ul Parteneriatului Estic (PaE), care se va desfășura în luna noiembrie la Bruxelles. În context, Premierul Pavel Filip a anunțat că va participa la această reuniune și a reiterat că PaE este o platformă pe care țara noastră mizează foarte mult în continuare.

img17007066

img17007066

img17007066

img17007066

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!