ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădiniţa din satul Târnova, raionul Edineţ, a fost renovată cu ajutorul României

10:35 | 16.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Grădiniţa-creşă din satul Târnova, raionul Edineţ, a fost inaugurată ieri, după ce a fost renovată cu fonduri oferite de România pentru reabilitarea instituţiilor preşcolare din R. Moldova, informează MOLDPRES.

Grădiniţa de la Târnova şi-a început activitatea în 1986 şi de atunci nu a fost reparată capital niciodată. În acest an, din grantul românesc de peste 2,4 milioane de lei şi contribuţia localităţii de peste 410 mii de lei a fost schimbat acoperişul grădiniţei, au fost instalate geamuri şi uşi noi, au fost renovate sistemul de încălzire şi de canalizare, blocurile sanitare şi alimentar, s-au instalat cazane pentru apă caldă şi a fost procurat mobilier nou.

Daniel Ioniţă, ambasadorul României la Chişinău, a declarat la ceremonia de inaugurare că susţinerea acordată R. Moldova demonstrează că România face ceea ce promite. „Am promis că vă vom fi alături pe parcursul dvs. european. Dacă nu putem să vă ajutăm să vă integrați mâine în Uniunea Europeană, am reușit să vă aducem o parte de Europă aici, pentru că tot ce s-a făcut în această grădiniţă este la standarde europene”, a subliniat diplomatul.

La rândul său, Liuba Cuzneţova, director-adjunct al Fondului de Investiţii Sociale din Moldova, instituţia parteneră care implementează proiectul finanţat de Guvernul României, a menţionat că „banii investiţi  în grădinițele din ţara noastră au oferit o speranță pentru mii de copii şi părinți, care se bucură de ceea ce văd, de condițiile în care copiii lor cresc și capătă încredere în viitor”.

Grădiniţa din satul Târnova este una dintre cele 933 de grădiniţe incluse în cadrul Programului de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din R. Moldova, cu investiţii de 26 milioane de euro. 832 de grădiniţe au fost renovate deja în ultimii doi ani.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17007084

img17007084

img17007084

img17007084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!