ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 19 septembrie 2017

08:31 | 19.09.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII 

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită la evenimentul de inaugurare a noului sediu al punctului de asistență medicală urgentă prespitalicească din localitatea Cupcini, raionul Edineț, după efectuarea reparațiilor capitale. 

Ora 14.00, localitatea Cupcini, raionul Edineț, str. Livezilor 11/1, fostul spital Cupcini. 

***

Va continua şedinţa Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură invită reprezentanţii instituţiilor media la evenimentul de totalizare a două proiecte implementate în Republica Moldova - „Consolidarea capacităţilor fermierilor mici în producerea fructelor de pădure” şi „Sprijin pentru adaptarea și implementarea Managementului Integrat de Protecţie a Plantelor în Moldova”.

Ora 09.20, sala Begonia, Hotelul Radisson Blu, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Organizația internațională ce apără drepturile persoanelor vârstnice HelpAge International organizează o masă rotundă cu genericul: ”Cum includem mai bine necesitățile persoanelor în etate în politicile de sănătate?”

Orele 09.00-13.00, Centrul de Conferințe Summit Events, Sala Rome, str. Tighina 49/3.

***

La Universitatea Tehnică din Moldova va avea loc conferința de presă cu participarea celui de-al doilea robot NAO din Republica Moldova, care se numește Eva.

Ora 10.00, Facultatea Calculatoare, Informatică și Microelectronică, sala 118 a blocului nr. 3, str. Studenţilor 9/7.

***

În cadrul programului Tekwill Academy, 50 de profesori ai Universității Tehnice din Moldova vor primi diplome de certificare internațională în domeniul Networking & Cyber Security.

Ora 16.00, Centrul de Excelență în Domeniul TIC ”Tekwill”.

***

Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău organizează „Iarmarocul Comunității”, în cadrul căruia va prezenta cele mai inovatoare servicii și inițiative realizate de bibliotecile publice din municipiu și raioanele: Ialoveni, Căușeni, Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina, Hâncești, Anenii Noi, Ștefan Vodă.

Ora 10.00, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 148.

***

Agenția Națională Arheologică va inaugura expoziția fotografică ”Orașul medieval de la Costești-Gârlea: cercetare și valorificare”.

Ora 13.30, Holul Consiliului Raional Ialoveni.

***

La Academia de Științe a Moldovei (AȘM) va avea loc conferința științifică consacrată omagierii a 200 de ani de la nașterea lui Mihail Kogălniceanu, om politic, istoric, scriitor, jurnalist, diplomat, membru fondator al Societății Academice Romane și președinte al Academiei Romane; 85 de ani de la nașterea lui Sava Pânzaru, critic și istoric literar, doctor habilitat, conferențiar cercetător; 85 de ani de la nașterea lui Marcu Gabinschi, om de știință, doctor habilitat, consultant științific.

Ora 14.00, Sala Mica a AȘM, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 1, et. II.

***

Membrii Partidului Democrat din Moldova se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate. După ședință va avea loc un briefing.

Ora 11.00, sediul central al PDM, str. Tighina 32.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media din Republica Moldova la o conferinţă de presă.

Ora 10.00, sediul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, str. 31 august 1989, nr. 15.

***

Conducerea Partidului Liberal va susține o conferință de presă cu tema: ”Deputații PL depun o sesizare la Curtea Constituțională”.

Ora 12.00, sediul PL, str. Nicolae Iorga, 15.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va avea loc deschiderea Zilelor Europene ale Patrimoniului cu un program etno-folcloric „La picior-de-munte, pe dealuri mărunte”.

Ora 14.30, Sala 16.

***

La aceeași instituție va fi vernisată Expoziția „Miracolul Lumii Subacvatice. Piese din colecțiile Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală”. Expoziția cuprinde piese din Colecția Zoologică a Muzeului: scoici, corali, stele de mare, crustacee marine etc. Piesele expuse reprezintă biodiversitatea faunistică a mărilor și a oceanelor din regiunile tropicale.

Ora 15.00, Sala 18.

***

La Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” va avea loc o conferinţă de presă privind desfăşurarea la Chişinău, în perioada 20 septembrie - 1 octombrie 2017, a „Reuniunii Teatrelor Naţionale”, ediţia a III-a.

Ora 11.00, Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

(Editor A. Răileanu)