ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O delegație a R. Moldova a participat la evenimentul de lansare a Alianței internaționale pentru excluderea instrumentelor de tortură din schimburile comerciale

09:38 | 19.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat ieri, la New York, la evenimentul de lansare a unei alianțe mondiale pentru excluderea instrumentelor de tortură din schimburile comerciale, organizată de Uniunea Europeană în marja Segmentului înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU. La eveniment au participat Comisarul UE pentru comerț, Cecilia Malmström și reprezentanți din peste 50 de state membre ale ONU, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE, inițiativa lansării alianței internaționale este rezultatul eforturilor Uniunii Europene depuse împreună cu Argentina și Mongolia și urmărește să pună capăt comerțului cu bunuri utilizate pentru tortură sau pentru impunerea pedepsei capitale. Țările care devin membre ale alianței vor accepta să ia măsuri pentru controlul și restricționarea exporturilor acestor produse, să doteze autoritățile vamale cu instrumente adecvate. În acest sens, Alianța a creat o platformă pentru monitorizarea fluxurilor comerciale și schimbul de informații.

Viceministrul Lilian Darii a semnat Declaraţia politică cu privire la lansarea Alianței globale pentru excluderea instrumentelor de tortură din schimburile comerciale.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!