ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a avut o întrevedere cu noul Ambasador al UE în R. Moldova

17:05 | 19.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 19 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a subliniat determinarea autorităților de a continua parcursul european și procesele de modernizare ale țării conform standardelor Uniunii Europene și a angajamentelor asumate față de partenerii externi și cetățenii Republicii Moldova la întrevederea de astăzi cu Peter Michalko, Ambasador, Șeful Misiunii, Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Președintele Parlamentului a anunțat că una din prioritățile acestei sesiuni este controlul parlamentar asupra implementării legilor. ”Trebuie să urmărim și să evaluăm impactul legilor pentru a ne asigura că normele adoptate funcționează și sunt în beneficiul oamenilor”, a precizat Andrian Candu.  

Oficialii au trecut în revistă principalele subiecte din agenda social-politică și au exprimat deschidere pentru dialog și cooperare. Ambasadorul Peter Michalko a menționat interesul Uniunii Europene pentru Republica Moldova și susținerea reformelor din țara noastră.  

În context, președintele Parlamentului a menționat adoptarea, anul acesta, de Guvern și Parlament a unei noi foi de parcurs care setează prioritățile și fixează termeni de realizare. De asemenea, Andrian Candu a reiterat angajamentul pentru îndeplinirea promisiunilor asumate în Acordul de Asociere.

img17007172

img17007172

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!