ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Gheorghe Bălan a avut o întrevedere cu Directorul Executiv al IDIS „Viitorul”

17:47 | 20.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 20 sep. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan şi Directorul Executiv al IDIS „Viitorul”, Igor Munteanu, au abordat astăzi în cadrul unei întrevederi subiectul reglementării transnistrene. Interlocutorii s-au referit în special la subiectul retragerii trupelor militare şi a muniţiilor aflate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, comunică MOLDPRES citând Biroul politici de reintegrare.

În context, Igor Munteanu i-a prezentat Vicepremierului Memoriul „Măsuri de răspuns la acțiunile provocatoare din ultima vreme a Grupului Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), dislocate ilegal pe teritoriul Republicii Moldova” elaborat şi semnat de o parte a societăţii civile prin care este subliniat caracterul dăunător al prezenței militarilor străini, precum şi amenințările grave aduse la adresa securităţii Republicii Moldova.

Vicepremierul a menţionat că autorităţile urmăresc cu atenţie evenimentele care au loc în regiunea transnistreană şi în Zona de Securitate.

Gheorghe Bălan a reiterat disponibilitatea autorităţilor de a purta un dialog deschis şi constructiv cu societatea civilă în vederea promovării unor politici eficiente pe subiectul transnistrean.

img17007204

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!