ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a participat, la ONU, la evenimentele pe tema mediului înconjurător și migrației

08:58 | 21.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, a participat, la New York, la evenimente pe tema mediului înconjurător și migrației, desfășurate în marja Segmentului Înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

La reuniunea pe tema "Coerența politicilor și Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD): Experiența indexului angajamentului pentru dezvoltare și inovațiilor în migrație", organizată de Centrul pentru Dezvoltare Globală și Guvernul Franței", au luat parte reprezentanți ai Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), Uniunii Europene, Danemarcei, Franței, Iordaniei, Republicii Moldova, precum și reprezentanți ai altor țări.

Participanții au efectuat un schimb de opinii pe marginea ajustării politicilor naționale în domeniul migrației la Agenda 2030 cu privire la ODD. În intervenția sa, viceministrul Lilian Darii a expus experienţa Republicii Moldova în domeniul migraţiei, mobilităţii şi dezvoltării, a vorbit despre programul naţional de atragere a remitenţelor PARE 1+1, programele de implicare a diasporei în dezvoltarea comunităţii de origine și pentru migraţie şi dezvoltare locală, precum şi alte experienţe de succes implementate în cadrul Parteneriatului de Mobilitate R. Moldova-Uniunea Europeană.

În cadrul Summit-ului găzduit de Președintele Franței, E. Macron, cu participarea Secretarului general al ONU, A. Guterres, a Președintelui Adunării Generale a ONU, M. Lajčák și a Președintelui Consiliului European, D. Tusk, a fost lansată inițiativa Pactului mondial pentru mediul înconjurător, care ar servi ca bază a unui nou tratat al ONU pentru a defini drepturile fundamentale ecologice pentru umanitate. 

img17007216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!