ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Țările GUAM și Japonia își vor aprofunda cooperarea

14:43 | 21.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii, a participat ieri la reuniunea șefilor diplomațiilor în formatul Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM+Japonia, care a avut loc la New York, în marja segmentului înalt al celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale ONU, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul reuniunii, participanții au abordat stadiul actual al relațiilor de colaborare și direcțiile prioritare de cooperare. Totodată, oficialii au salutat cea de-a 10-a aniversare a Parteneriatului GUAM+Japonia în 2017 declarându-și disponibilitatea pentru continuarea dezvoltării și aprofundării cooperării pe viitor.

De asemenea, interlocutorii și-au exprimat îngrijorarea cu privire la programele nucleare ale Republicii Populare Democratice Coreene.

La finalul reuniunii, participanții au adoptat un comunicat de presă comun.

 

img17007253

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!