ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova a participat la reuniunea miniştrilor de Externe în formatul GUAM + SUA

19:44 | 21.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii a participat astăzi la reuniunea ministerială în formatul Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică – GUAM + Statele Unite ale Americii, care a avut loc la New York, în marja segmentului de nivel înalt al celei de-a 72-a Sesiuni a Adunării Generale a ONU, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul întâlnirii a fost efectuat un amplu schimb de opinii privind cooperarea în domenii de interes comun cu Statele Unite, ca partener extern tradiţional al GUAM, rolul Washingtonului în consolidarea capacităţilor GUAM de combatere a crimei organizate şi a terorismului, precum şi continuarea implementării în comun a unor proiecte, în special cu Departamentul de Stat al SUA.

Un subiect aparte l-a constituit tema funcţionării sistemului de protecţie criptografică al Centrului Virtual GUAM privind combaterea terorismului, crimei organizate, traficului de droguri şi a altor crime periculoase.

img17007265

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!