ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: Republica Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea obiectivelor ONU

10:06 | 22.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Premierul Pavel Filip s-a întâlnit, la New York, cu Preşedintele Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Prim-ministrul l-a felicitat pe domnul Lajcak cu ocazia alegerii sale în funcția de Președinte al Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite (ONU) și i-a urat succes în realizarea obiectivelor propuse. De asemenea, Pavel Filip a spus că Republica Moldova susține eforturile de reformare a organizației și de promovare a unor decizii care să servească interesul comun al umanității.

În cadrul dialogului, oficialii au făcut un schimb de opinii privind agenda sesiunii din acest an a Adunării Generale ONU. În context, Premierul Pavel Filip a reiterat solicitarea autorităților de la Chișinău de a include pe agenda de discuții a subiectului privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova. „Nu dorim politizarea acestei chestiuni, iar o dezbatere corectă și transparentă în cadrul Adunării Generale va contribui la găsirea unor soluții viabile pentru conflictul transnistrean”, a declarat Pavel Filip.

La rândul său, Preşedintele Adunării Generale a ONU pentru sesiunea a 72-a, Miroslav Lajcak, a vorbit despre prioritățile asistenței ONU, printre care: menținerea păcii, soluționarea problemei migraţiei, promovarea reformelor pentru asigurarea securității și a dezvoltării durabile. Premierul Pavel Filip a spus că aceste scopuri sunt foarte importante pentru țara noastră și a dat asigurări că Republica Moldova va acorda toată susţinerea necesară pentru realizarea acestora.

img17007277

img17007277

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!