ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trump a semnat un nou ordin executiv privind extinderea sancțiunilor împotriva Coreei de Nord

10:37 | 22.09.2017 Categorie: Externe

Washington, 22 sep. /MOLDPRES/. Președintele american, Donald Trump, a anunțat, joi, că a semnat un ordin executiv care va permite Statelor Unite ale Americii să extindă sancțiunile împotriva companiilor nord-coreene, în scopul de a descuraja Phenianul să continue programul său nuclear, relatează agenția Reuters, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

''Noul ordin executiv al nostru va tăia sursele de venit ce finanțează eforturile Coreei de Nord de a dezvolta cele mai ucigașe arme pe care le cunoaște omenirea'', a declarat Trump presei înainte de o întâlnire cu liderii din Japonia și Coreea de Sud.

Șeful executivului de la Casa Albă a precizat că produsele textile, pescuitul, tehnologia informatică și industriile manufacturiere nord-coreene se află printre țintele sancțiunilor americane.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!