ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angela Merkel și mai mulți politicieni germani au primit scrisori de amenințare

12:20 | 22.09.2017 Categorie: Externe

Berlin, 22 sep. /MOLDPRES/. Scrisori de amenințare în care se aflau o pudră albă și lame de ras au fost trimise mai multor politicieni germani, între care una a fost expediată la locuința cancelarului Angela Merkel, cu doar câteva zile înainte de alegerile legislative din Germania, a informat poliția din Berlin, relatează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Cinci persoane au primit miercuri și joi scrisori de amenințare care conțineau o pudră albă și câteva din ele lame de ras, a precizat poliția germană.

Una dintre ele era adresată soțului cancelarului, Joachim Sauer, și a fost trimisă la locuința celor doi din Berlin.

Scrisorile, redactate în limba arabă, purtau semnătura unei așa-zise comunități salafiste germane și conțineau mesajul: ''letal, nu atingeți'', a informat canalul public de televiziune ARD pe site-ul său.

Potrivit poliției, pulberea albă era în realitate inofensivă.

Unul dintre destinatari, deputatul Verzilor Hans-Christian Strobele, s-a referit la o manipulare. ''Există o anumită probabilitate ca, în pofida utilizării limbii arabe, expeditorii să fie de fapt extremiști de dreapta'', a declarat el pentru ARD.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!