ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meteorologii au prognozat pentru sfârşitul săptămânii vreme rece şi ploioasă

13:08 | 22.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Toamna astronomică şi-a intrat în drepturi cu ploi şi o răcire a vremii care se va menţine în acest sfârşit de săptămână, transmite MOLDPRES.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunţat pentru vineri şi sâmbătă, pe alocuri şi duminică, ploi pe întreg teritoriul ţării, izolat cu descărcări electrice. La nord şi în zona de centru, temperaturile, ziua, vor oscila între 16-20 de grade Celsius, iar noaptea vor varia între 10-16 grade.

Cel mai cald va fi în regiunea de sud, unde valorile termice, ziua, vor fi de 18-23 grade Celsius, cu temperaturi de 11-17 grade, noaptea.

La începutul săptămânii viitoare, vremea se va încălzi uşor, până la 20-24 grade Celsius ziua, însă începând de miercuri, 27 septembrie, mercurul termometrelor va coborî până la 15-20 de grade. Pentru săptămâna următoare meteorologii prognozează vreme relativ stabilă, fără precipitaţii.

Totodată, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a lăsat în vigoare până pe 26 septembrie Codul Galben de pericol excepţional de incendiu şi până la 25 septembrie Codul Galben de secetă hidrologică.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17007292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!