ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cei trei polițiști reținuți în cazul lui Andrei Braguța au fost plasați în arest la domiciliu

15:16 | 22.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Cei trei polițiști suspectaţi că l-ar fi bătut pe tânărul Andrei Brăguța, decedat în penitenciar, au fost eliberați din arest preventiv și plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de magistraţii de la Judecătoria Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei judecătorilor, oamenii legii urmează să-și ispășească măsura aplicată până la data de 22 octombrie, iar în acest timp procurorii pot contesta hotărârea la Curtea de Apel Chișinău.

Procurorul de caz, Ruslan Lupașcu, a menţionat că va examina încheierile judecătorești şi cel mai probabil va contesta decizia de astăzi.

Potrivit datelor Procuraturii Generale (PG), polițiștii reținuți sunt responsabilii care activau în noaptea în care Andrei Braguța a fost adus la poliție, însă, în timp ce bărbatul era supus maltratărilor de către colegii de celulă, nu au acționat.

Ieri, PG a anunţat că încă 10 polițiști sunt bănuiți de tratamente inumane și degradante în dosarul Braguţa. Toți oamenii legii sunt angajați ai Izolatorului de detenție preventivă al Poliției capitalei.

Andrei Braguța, în vârstă de 31 ani, a decedat la 26 august în condiții suspecte în penitenciar, după ce a fost reținut pentru depășirea limitei de viteză. Autoritățile susțin că motivul decesului este pneumonia, iar rudele acestuia afirmă că bărbatul a murit după ce a fost bătut.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007299

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!