ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful statului a avut o întrevedere cu noul șef al Delegaţiei UE în Republica Moldova

15:36 | 22.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 22 sep. /MOLDPRES/. Președintele statului, Igor Dodon, a avut astăzi o întrevedere cu noul șef al Delegaţiei UE în Republica Moldova, Peter Michalko, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al instituției prezidențiale.  

În cadrul întrevederii, părțile au discutat în detalii subiecte cu privire la politica internă, Găgăuzia și Transnistria, politica externă, situația din regiune, cooperarea bilaterală și multilaterală ș.a. 

”Se pare că actuala guvernare nu va mai putea manipula așa cum au făcut de nenumărate ori pe parcursul ultimilor aproximativ 8 ani. Domnul Peter Michalko cunoaște îndeaproape situația din țara noastră, deoarece a activat în Republica Moldova în diverse funcții și în diferite perioade, din anii 90 până în prezent”, a spus șeful statului.

Igor Dodon a declarat că Uniunea Europeană este vecinul nostru și unul din cei mai importanți parteneri, exprimându-și speranța că dinamica relațiilor va fi în creștere.

De asemenea, șeful statului a pledat pentru intensificarea relațiilor de cooperare între Republica Moldova şi Uniunea Europeană în vederea realizării mai multor proiecte de interes comun în diverse domenii.

Totodată, președintele țării a menționat că planifică în următoarele luni să întreprindă o vizită la Bruxelles în cadrul căreia va discuta agenda relațiilor dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, cu mai mulți oficiali.

Interlocutorii au convenit să aibă un dialog constructiv și continuu.

img17007302

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!