ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sâmbătă-luni, 23-25 septembrie 2017

18:21 | 22.09.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sâmbătă, 23 septembrie

Conducerea Partidului Național Liberal (PNL) Diaspora Republica Moldova invită la o conferinţă de presă cu ocazia vizitei preşedintelui PNL, Ludovic Orban, la Chişinău.

Ora 16.30, sediul PNL Diaspora Republica Moldova, str. Alexei Mateevici 27/1.

***

Va fi inaugurată cea de-a 12-a ediție a „Moldova Fashion Days”, care reunește 44 de branduri din „Dininimă”. 

Ora 17.00, showroom-ul „Renault – Dacia”, str. Petricani 17.

Duminică, 24 septembrie

În capitală va fi organizat Festivalului Etniilor, ediţia a XVI-a, cu genericul „Unitate prin diversitate”.

Evenimentul se va desfăşura, în mod tradiţional, în Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, cu începere de la ora 09.30.

Programul Festivalului Etniilor, ediţia a XVI-a:

9.30 - depunere de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare  şi Sfânt;

10.00 - deschiderea oficială a Festivalului etniilor, în Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt”;

10.30 - vizitarea de către oaspeţii festivalului a minipavilioanelor improvizate ale organizaţiilor etnoculturale participante la Festivalul etniilor;

Orele 11.00-15.00 - expoziţii de carte, lucrări de artă decorativ-aplicativă, arte plastice, artizanat; expoziţii de costume naţionale; programe artistice desfăşurate pe aleile Grădinii Publice “Ştefan cel Mare şi Sfânt”;

Orele 11.00-15.30 - spectacol muzical-literar cu participarea colectivelor artistice ale organizaţiilor etnoculturale în scena principală a Festivalului;

Orele 15.00-17.00 - evoluarea fanfarei Direcţiei parcurilor de cultură a Primăriei municipiului Chişinău, în preajma platoului din jurul Havuzului din Grădina Publică.

***

Cea de-a II-a ediție a Festivalului Național al Prunei, eveniment național, axat pe popularizarea și dezvoltarea sectorului și promovarea producătorilor autohtoni de prune, va avea loc în orașul Nisporeni.

Ora 10.00, Nisporeni, Piața Ștefan cel Mare și Sfânt.

***

La Eco Resort Butuceni va fi organizat evenimentul - Seara pe covor.

Ora 15.00, complexul istorico-cultural Orheiul Vechi, s. Butuceni.

Luni, 25 septembrie

Vor avea loc o masă rotundă și o conferință de presă, organizate în cadrul cooperării pentru dezvoltare între Republica Cehă și Republica Moldova, în legătură cu finalizarea Proiectului Agenției Cehe pentru Dezvoltare "Reducerea riscurilor legate de depozitul de deșeuri periculoase de la Cişmichioi".

Ora 11.00, sediul Primăriei or. Vulcănești.

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!