ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu Secretarul General ONU, António Guterres

09:15 | 23.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, a avut ieri o întrevedere cu Secretarul General ONU, António Guterres, în marja lucrărilor celei de-a 72-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, la New York. Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii pe teme de actualitate de pe agenda internaţională şi au subliniat importanţa ONU în arhitectura de securitate globală, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

În cadrul discuţiilor, Premierul a exprimat gratitudine pentru asistenţa acordată de către ONU ţării noastre şi l-a asigurat pe António Guterres de susținerea Republicii Moldova în vederea promovării păcii, securității și dezvoltării durabile, în beneficiul întregii lumi.

În aceeaşi ordine de idei, Prim-ministrul a solicitat în numele Guvernului Republicii Moldova sprijinul ONU pentru eforturile întreprinse în vederea retragerii trupelor străine de pe teritoriul Moldovei. Șeful Executivului  a specificat că această solicitare constituie o aplicare extrem de necesară a diplomaţiei preventive într-o regiune în care menţinerea păcii şi a securităţii regionale este ameninţată. “Retragerea trupelor străine de pe teritoriul Republicii Moldova va contribui la asigurarea unei atmosfere mai bune pentru soluţionarea conflictului transnistrean”, a subliniat Pavel Filip.

Totodată, Premierul a comunicat despre procesul amplu de reforme lansate de autorităţile din Republica Moldova şi a menţionat că au fost depuse eforturi consistente pentru a îmbunătăţi legislaţia şi reglementările naţionale în diverse domenii, având la bază bunele practici internaţionale. În acest sens, Pavel Filip a remarcat ca realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă este parte integrantă a acestor reforme.

img17007311

img17007311

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!