ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova se desfăşoară Ziua Curăţeniei

11:32 | 23.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/.  Sute de voluntari, susţinuţi de autorităţile centrale şi cele locale, participă astăzi la Ziua Curăţeniei Globale, desfăşurată în acest an în R. Moldova cu sloganul „Împreună vom reuşi să facem ţara mai curată”, informează MOLDPRES.

Acţiunile de salubrizare din ţara noastră au fost coordonate de Mişcarea „Hai, Moldova!”, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului împreună cu Asociaţia pentru valorificarea deşeurilor.

Acţiunea de Curăţenie Globală a pornit din Estonia, în 2008, când 50 de mii de oameni au ieşit şi în cinci ore au strâns zece mii de tone de gunoi, reuşind să facă curăţenie pe întreg teritoriul ţării. R. Moldova s-a alăturat mişcării în  2011, întrunind peste o sută de mii de voluntari în campania „Hai, Moldova!”. În prezent Ziua Curăţeniei este marcată în 116 state.

Pentru a acoperi o  suprafaţă cât mai mare a R. Moldova, vara trecută „Hai, Moldova!” a organizat o Şcoală de vară pentru a crea o reţea activă de tineri în toate regiunile ţării. Aceştia au primit titlul de ambasadori ai curăţeniei, cu misiunea să identifice în localităţile de baştină spaţii unde se aruncă neautorizat gunoi (parc, lac, margine de râu, câmpie din apropiere, pădure etc.) şi să organizeze pe 23 septembrie campanii de salubrizare şi amenajare.

Potrivit organizatorilor, „Hai, Moldova!” este una dintre cele mai mari mișcări de implicare socială din ţara noastră care a reunit la edițiile precedente peste două sute de mii de voluntari din circa 800 de localități din 20 de raioane. În acest an, la Ziua Curăţeniei se aşteaptă participarea a circa o sută de mii de voluntari.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17007316

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!