ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trump urează cancelarului Angela Merkel și Germaniei "alegeri încununate de succes"

12:00 | 23.09.2017 Categorie: Externe

Washington, 23 sep. /MOLDPRES/.Președintele american Donald Trump a sunat-o vineri pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, pentru a transmite 'succes' Germaniei la alegerile parlamentare de duminică, relatează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Trump a sunat-o pe Merkel "pentru a ura țării sale alegeri încununate de succes", se arată într-un comunicat al Casei Albe.

El a subliniat de asemenea "legătura fermă între Statele Unite și Germania".

Trump și Merkel au avut dispute în legătură cu mai multe teme, iar relația lor personală a părut uneori tensionată, în special din cauza postărilor pe Twitter prin care liderul de la Casa Albă a criticat politica Germaniei și — uneori direct — pe cancelarul german, care nu folosește această rețea de socializare.

Retorica "America în primul rând" a lui Trump și decizia sa de a scoate SUA din Acordul privind clima de la Paris a deranjat clasa politică din Germania. Trump a criticat de asemenea dezechilibrul comercial dintre SUA și Germania și a spus despre politica lui Merkel de a primi refugiați că a fost o "greșeală catastrofală".

Totuși, în iulie, Trump a salutat modul în care Merkel a condus summitul G20 de la Hamburg, în contextul diviziunilor din cadrul întâlnirii și al protestelor de stradă.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17007317

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!