ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În oraşul Nisporeni a fost organizat Festivalul Naţional al Prunei

12:46 | 24.09.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/.  Zeci de producători agricoli şi reprezentanţi ai mediului de afaceri s-au întrunit astăzi la Nisporeni pentru a participa la cea de-a II-a ediţie a Festivalului Naţional al Prunei. Evenimentul a fost organizat de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, cu suportul Uniunii Europene în cadrul unui proiect de dezvoltare, în comun cu agenţi economici din țară, Primăria și Consiliul raional Nisporeni, comunică MOLDPRES.

Principalele evenimente de pe agenda festivalului se vor desfășura pe parcursul zilei, în principala piaţă din oraşul Nisporeni, și au drept scop popularizarea și dezvoltarea sectorului agrar, promovarea producătorilor autohtoni de prune, precum şi a businessului specializat în tehnologii moderne de prelucrare a prunelor și materialului săditor pomicol.

Pentru vizitatorii festivalului au fost organizate expoziții cu vânzare, susţinute de producători autohtoni, un târg de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.

Totodată, programul festivalului prevede mai multe concursuri culinare, pentru cea mai bună expoziţie de prune, târguri de artizanat, expoziţii susţinute de comunităţi etnice, un orăşel al copiilor cu jocuri, animaţii şi un spectacol teatralizat,  iarmaroace ş.a. De asemenea, pentru cei interesaţi urmează să fie desfăşurate ateliere de lucru cu deplasare în livezi.

În seara zilei, participanţii la cel de-al II-a Festival Naţional al Prunei de la Nisporeni vor avea ocazia să asiste la un program artistic susţinut de artiști consacraţi din ţară, originari din raionul Nisporeni.  

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)

img17007330

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!