ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cazurile de viroze au înregistrat o creștere de 25% în municipiul Chișinău

14:03 | 25.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Cazurile de infecții respiratorii acute au înregistrat o creștere de 25% în municipiul Chișinău, pe parcursul săptămânii trecute. Anunțul a fost făcut de şefa Centrului de Sănătate Publică din Chişinău, Luminiţa Suveică, după ședința săptămânală de astăzi a serviciilor primăriei Chișinău, relatează MOLDPRES.

Sursa citată a precizat că din numărul total al bolnavilor, aproximativ 1400 sunt copii și peste 500 - adulţi.

„Săptămâna trecută, s-a înregistrat un număr mare de absenţe în instituţiile de învăţământ, ceea ce denotă faptul că mulţi bolnavi nu se adresează la medic. Astfel, peste 1300 de copii au absentat de la grădiniță, 2500 de la școală și aproximativ 5 500 - de la licee. Totodată, 920 de copii cu viroze acute au fost internaţi în spitalele din Chişinău. Recomandăm persoanelor să se adreseze la medic odată cu apariția primelor simptome de răceală”, a spus Suveică.

Cazurile de infecţii virale acute sunt în creștere cu 24%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007344

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!