ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două persoane au fost reținute într-un dosar de evaziune fiscală ce vizează o rețea de cafenele din capitală

14:25 | 25.09.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Un administrator din cadrul unei rețele de cafenele din capitală și o persoană interpusă au fost reținuți de către procurori în cadrul unor percheziții desfășurate astăzi într-un dosar de evaziune fiscală în proporții deosebit de mari, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, adjunctul procurorului șef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Vitalie Busuioc, a specificat că în prezent au loc 27 de percheziții în capitală.

„În acest caz sunt vizați membrii unui grup criminal organizat din care fac parte întreprinzători și foști angajați de la Serviciul Fiscal de Stat. Aceștia au gestionat direct sau prin intermediul persoanelor interpuse activitatea a peste 10 agenți economici din capitală. În urma activității suspecții au obținut un venit nedeclarat în sumă de peste 18 milioane de lei. Din acești bani nu au fost achitate impozite la bugetul de stat, astfel fiind cauzat un prejudiciu de circa șase mln lei”, a menționat Busuioc.

Potrivit procurorului, activitatea ilegală a fost gestionată începând cu anul 2015 și până în prezent.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!