ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 26 septembrie 2017

18:23 | 25.09.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui prezentarea studiului regional privind reprezentarea politică a femeilor în țările din cadrul Parteneriatului Estic. Evenimentul este organizat în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, Platforma pentru egalitate de gen și în parteneriat cu Consiliul Europei. La discuții vor participa deputați, experți gender, primari din diferite localități ale țării, funcționari, membri ai partidelor parlamentare și extraparlamentare, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai partenerilor de dezvoltare.

Ora 13.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova invită reprezentanții mass media la conferința de presă comună a viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur, şi a ministrului Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides.

Ora 11.00, holul MAEIE, str. 31 August 1989, 80. Reprezentanţii mass media sunt rugaţi să sosească la sediul MAEIE către ora 10.45.

***

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, și Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, vor înmâna cheile la 5 automobile noi echipelor mobile din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Găgăuzia, Slobozia și Tiraspol. Automobilele  sunt oferite în cadrul proiectului „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Keystone Moldova. 

Ora 11.00, în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, str. Vasile Alecsandri 1.

***

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură organizează evenimentul de totalizare a proiectului -  „Dezvoltarea Strategiei Naționale și Planului de Acțiuni pentru resursele genetice animale și a programului de ameliorare genetică a vacilor de lapte”.

Ora 9.50, sala Begonia, Hotelul Radisson Blu, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Ora 10.00. 

***

Universitatea Tehnică a Moldovei şi Compania Mitutoyo România  – producător de instrumente de măsurare de precizie vor inaugura, în premieră naţională, primul Laborator metrologic Mitutoyo în construcţia de maşini din cadrul Universităţii Tehnice a Moldovei.

Ora 10.00, Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Agenția Turismului a Republicii Moldova invită la conferința de presă prilejuită Zilei Mondiale a Turismului şi evenimentului de găzduire, în premieră de către Republica Moldova, a ediției a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, care va avea loc în anul 2018.

Ora 11.30, Radisson Blu Leogrand Hotel (intrarea centrală), sala Blu Lounge, et.2.

***

Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii, și Cercetării al Republicii Moldova, lansează proiectul “Salvgardarea hrisoavelor basarabene din perioada ţaristă (1812-1917)”. 

Ora 14.00, Biblioteca Națională, str. 31 August, 78 A.

 ***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează audierea publică  pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău, în cadrul căreia se va discuta propunerea de recuperare a spațiului public.

Orele 17.30-19.00, sala de ședințe a Primăriei municipiului Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media din Republica Moldova la o conferinţă de presă cu tema ”Președintele Dodon pasibil de răspundere penală pentru acte de corupție”. 

Ora 12.00, sediul partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, str. 31 august 1989, nr. 15.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA 

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, va efectua, în perioada 26-27 septembrie curent, o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia viceprim-ministrului, ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, Andrei Galbur.

(Editor L. Alcază)