ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 26 septembrie 2017

07:38 | 26.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui prezentarea studiului regional privind reprezentarea politică a femeilor în țările Parteneriatului Estic. Evenimentul este organizat în colaborare cu Comisia Electorală Centrală, Platforma pentru egalitate de gen și în parteneriat cu Consiliul Europei. La discuții vor participa deputați, experți gender, primari din diferite localități ale țării, funcționari, membri ai partidelor parlamentare și extraparlamentare, reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale și ai partenerilor de dezvoltare.

Ora 13.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene invită reprezentanții mass-media la conferința de presă comună a vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova, şi ministrului Afacerilor Externe al Ciprului, Ioannis Kasoulides.

Ora 11.00, holul MAEIE, str. 31 August 80. Reprezentanţii mass-media sunt rugaţi să sosească la sediul MAEIE către ora 10.45.

***

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, și Ambasadorul Uniunii Europene în R. Moldova, Peter Michalko, vor înmâna cheile de la 5 automobile noi echipelor mobile din raioanele Căușeni, Ștefan Vodă, UTA Gagauz-Yeri, Slobozia și Tiraspol. Automobilele  sunt oferite în cadrul proiectului „Servicii sociale adresate persoanelor cu dizabilităţi pentru susţinerea măsurilor de promovare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Keystone Moldova. 

Ora 11.00, în fața Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, str. Vasile Alecsandri 1.

***

Consiliul municipal Chişinău se convoacă în şedinţă extraordinară.

Ora 10.00. 

***

Agenția Turismului invită la conferința de presă prilejuită de Ziua Mondială a Turismului şi evenimentul de găzduire, în premieră de către R. Moldova, a ediției a III-a a Conferinței Globale a Turismului Vinicol, care va avea loc în anul 2018.

Ora 11.30, Radisson Blu Leogrand Hotel (intrarea centrală), sala Blu Lounge, et. 2.

***

Membrii Partidului Democrat din Moldova se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate.

După ședință, reprezentanții mass-media sunt invitați la briefingul tradițional, care va avea loc la ora 13.00 la sediul central al PDM, str. Tighina 32.

***

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură organizează evenimentul de bilanț al proiectului „Dezvoltarea Strategiei Naționale și Planului de Acțiuni pentru resursele genetice animale și a programului de ameliorare genetică a vacilor de lapte”.

Ora 9.50, sala Begonia, Hotelul Radisson Blu, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează audierea publică  pe subiectul îmbunătățirii infrastructurii și transportului din mun. Chișinău, în cadrul căreia se va discuta propunerea de recuperare a spațiului public.

Ora 17.30, sala de ședințe a Primăriei Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83.

***

Universitatea Tehnică a Moldovei şi Compania Mitutoyo România  – producător de instrumente de măsurare de precizie vor inaugura, în premieră naţională, primul Laborator metrologic Mitutoyo în construcţia de maşini din cadrul UTM.

Ora 10.00, Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Ambasada SUA, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii, și Cercetării al R. Moldova, lansează proiectul “Salvgardarea hrisoavelor basarabene din perioada ţaristă (1812-1917)”. 

Ora 14.00, Biblioteca Națională, str. 31 August 78 A.

***

Platforma Demnitate şi Adevăr invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema ”Președintele Dodon pasibil de răspundere penală pentru acte de corupție”. 

Ora 12.00, sediul partidului, str. 31 August 15.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA 

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides, va efectua, în perioada 26-27 septembrie, o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

(Editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!