ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Referendum pentru independența Kurdistanului: Primele rezultate arată "da"

09:50 | 26.09.2017 Categorie: Externe

Erbil, 26 sep. /MOLDPRES/. Secțiile de votare ale referendumului cu privire la independența Kurdistanului s-au închis luni la ora 19.00 și potrivit primelor informații peste 90% dintre alegători au votat în favoarea independenței, potrivit Reuters, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

Rezultatele finale nu vor fi cunoscute, probabil, decât joi.

Prezența la vot a fost de 72%, a mai informat comisia, citată de DPA.

După vot, susținătorii independenței au sărbătorit pe străzile din Erbil până târziu în noapte, fluturând steaguri kurde, sunând din claxoane și lansând artificii.

Circa 5,2 milioane de votanți din Kurdistan au fost chemați să răspundă "da" sau "nu" la întrebarea: "Doriți ca Regiunea Kurdistan și zonele kurde din afara Regiunii să devină un stat independent?".

Guvernul regional din Kurdistan, condus de președintele Masoud Barzani, a organizat referendumul împotriva voinței guvernului irakian și a țărilor învecinate — Turcia, Iranul și Siria, pe teritoriile cărora trăiesc minorități kurde — și în ciuda avertismentelor Statelor Unite.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17007373

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!