ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legile votate repetat de Parlament au fost transmise șefului statului pentru a fi promulgate

14:05 | 26.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Legile votate repetat săptămâna trecută de Parlament au fost transmise șefului statului pentru a fi promulgate. Anunțul a fost făcut astăzi de către Președintele Legislativului, Andrian Candu, în urma ședinței săptămânale a Partidului Democrat din Moldova, relatează MOLDPRES.

Oficialul a specificat că cele opt legi, respinse anterior de Președinte, se referă la subiecte de importanță majoră pentru țară. „Aceste legi vizează nemijlocit Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană și sunt legate de securitatea statului. Reglementările se referă și la domeniul energetic și vor fi în beneficiul cetățenilor, de aceea astăzi am semnat legile și le-am transmis pentru promulgare”, a afirmat Candu.

Președintele Parlamentului a precizat că șeful statului este obligat să promulge aceste legi a doua orară, iar dacă va refuza, autoritățile se vor adresa la Curtea Constituțională. „Credem că Președintele știe că trebuie să-și respecte obligațiile constituționale. Totuși, indiferent de răspunsul său, noi vom merge până la capăt”, a menționat Candu.

Printre legile votate repetat se numără Legea cu privire la energetică, Legea cu privire la tichetele de masă, Legea pentru modificarea și completarea Codului muncii, Legea cu privire la prevenirea și combaterea terorismului, Legea cu privire la distincțiile de stat ale Republicii Moldova și alte trei Legi de modificare și completare a unor acte legislative.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)

img17007390

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!