ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 27 septembrie 2017

18:55 | 26.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 10.00-11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida ședința Cabinetului de miniștri.

Ora 15.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe, et. VI, str. A. Puşkin.

***

Delegaţia UE la Chișinău, Misiunea Înalților Consilieri ai Uniunii Europene pentru R. Moldova, Ambasada  Lituaniei la Chișinău și Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor invită reprezentanţii mass-media la Conferința internaţională „Calitatea și siguranța laptelui”.

Ora 09.00, Summit Events & Conference Center, str. Tighina 49/3.

***

Procuratura Generală a R. Moldova, în parteneriat cu Procuratura Generală a Estoniei şi Ministerul Justiţiei al Moldovei, cu susţinerea Fundaţiei Germane pentru Cooperare Juridică Internaţională (IRZ), organizează Conferinţa internaţională cu genericul ”Recuperarea cheltuielilor judiciare în procesul penal”.

Ora 09.00, sala de conferinţe a ministerului nominalizat, str. 31 August 82.

***

O echipă de specialiști în domeniul IT va prezenta conceptul aplicației prin care, pe de o parte, cetățenii își vor putea manifesta gradul de satisfacție față de calitatea serviciilor publice prestate de Casa Națională de Asigurări Sociale (CNAS) și, pe de altă parte, funcționarii vor putea să evalueze obiectiv serviciile pe care le prestează și să le ajusteze la nevoile reale ale oamenilor.

Ora 10.00, centrul Tekwill, str. Studenților 9/11.

***

Va avea loc conferința de presă organizată de fracțiunea PSRM din CMC, cu tema: Cum Primăria mun. Chișinău pierde milioane din cauza inacțiunii sale.

Ora 11.00, Oficiul central al PSRM, str. Columna 148/1.

***

În calitatea sa de Partener Național al Forumului Economic Mondial (Elveția), Academia de Studii Economice a Moldovei organizează lansarea oficială a Raportului Competitivității Globale 2017-2018.

Ora 11.00, sala 104, et. I, blocul B, str. Mitropolit G. Banulescu-Bodoni 59.

***

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC invită la un seminar pe tema protecției juridice a proprietății intelectuale în sectorul IT, cu genericul Protecting IT and data assets with Intellectual Property.

Ora 18.00, Centrul de excelență în domeniul TIC ”Tekwill”, str. Studenților 9/11.

***

Asociația Națională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM) organizează, în premieră, o conferință de lansare a Manualului și Caietului  de învățare a limbii române pentru refugiați, nivelul A1+, cu susținerea financiară a Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). 

Ora 10.00, str. Iacob Hâncu 10/1, et. 2. 

***

Oficiul Național Erasmus+ organizează o ședință de tip cluster cu partenerii din R. Moldova în Proiectele de Consolidare a Capacităților în Învățământul Superior (Selecțiile 2015-2017), precum și în Proiectele Tempus (Selecția 2013).

Ora 14.00, Universitatea de Medicină și Farmacie N. Testemițanu, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165.

***

În cadrul elaborării proiectului programului său politic, partidul politic Voința Poporului organizează dezbateri publice privind situația actuală și perspectiva dezvoltării transportului urban și inter-urban.

Ora 18.00, sediul partidului, str. M. Eminescu  63, et. 2, colț cu str. Alexandru cel Bun. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Cipru, Ioannis Kasoulides,  efectuează, în perioada 26-27 septembrie, o vizită de lucru la Chişinău, la invitaţia vicepremierului Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa, la Aspen Energy Summit, ediția aniversară: 160 de ani de la înființarea în Ploiești a primei rafinării moderne din lume.

Organizat anual de către Institutul Aspen România, Aspen Energy Summit oferă posibilitatea dezbaterilor și luării de decizii importante pentru mediul regional de afaceri și pentru factorii de decizie politică din sectorul energetic din zona Marea Neagră – Marea Caspică.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!