ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Termenul limită de dare în exploatare a Parcului industrial ”FAIP” a fost prelungit cu doi ani

16:25 | 27.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 27 sep. /MOLDPRES/. Guvernul a adoptat în ședința de astăzi o hotărâre prin care a fost prelungit cu doi ani termenul limită de dare în exploatare a infrastructurii tehnice și de producție a Parcului industrial  ”FAIP”, informează MOLDPRES.

Conform studiului de fezabilitate, proiectul se preconiza să fie realizat în termen de 15 luni, iar legea adoptată în 2014 stabilea un termen de 2 ani. Potrivit studiului respectiv, valoarea estimativă a investițiilor se cifra la 3,4 milioane de euro. Însă pe parcursul realizării proiectului în cauză, Venador-Prim SRL, în baza căruia a fost creat parcul industrial, s-a confruntat cu un șir de impedimente care au influențat direct asupra termenului de realizare a proiectului. Avizarea proiectului a durat 9 luni, iar lucrările au fost stopate și proiectul a fost returnat companiei de proiectare pentru efectuarea modificărilor, după depistarea apelor subterane. Au fost tergiversate și alte lucrări.

Parcul industrial se construiește pe un teren cu o suprafață de 5 hectare, proprietate privată, dintre care 45 la sută va fi destinată viitorilor rezidenți pentru desfășurarea activităților planificate. 55 la sută din suprafața terenului va fi utilizată de întreprinderea administratoare pentru construcția blocului administrativ și uzinei de producere a pilonilor centrifugați și altor construcții destinate funcționării parcului industrial. În decurs de doi ani întreprinderea a investit 3 milioane de lei, ceea ce constituie mai mult decât valoarea scutirii de 2,7 milioane de lei.

În prezent în Republica Moldova funcționează 10 parcuri industriale, în cadrul cărora își desfășoară activitatea 60 de agenți economici.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17007434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!