ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Apărării

10:30 | 28.09.2017 Categorie: Comunicate

Efectivul Armatei Naţionale instruit în domeniul consolidării integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Un grup de militari ai Armatei Naţionale participă, în perioada 26-29 septembrie curent, la cursul „Consolidarea integrităţii în operaţiuni de menţinere a păcii” („Building Integrity in Peace Support Operations”). Activitatea face parte din Programul NATO de consolidare a integrităţii în sectorul de apărare şi securitate şi este organizată de Direcţia inspecţie generală (DIG) a Ministerului Apărării, cu sprijinul Secretariatului Internaţional NATO.

Potrivit şefului DIG, colonelul Victor Pîrţînă, cursul are ca scop pregătirea în domeniul identificării şi prevenirii actelor de corupţie, care ar putea afecta negativ desfăşurarea cu succes a misiunilor internaţionale de menţinere a păcii. De asemenea, activitatea contribuie la facilitarea înţelegerii riscurilor de corupţie şi impactului acestora în instituţiile de apărare, precum şi la identificarea acţiunilor de consolidare a integrităţii.

Sursa citată a specificat că cei circa 40 de militari din structurile Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major, precum şi din unităţile Armatei Naţionale, sunt instruiţi de o echipă de experţi din cadrul Centrului de pregătire a operaţiunilor de menţinere a păcii din Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina, dar şi din Divizia Afaceri Politice şi Politici de Securitate a NATO.

Participanţii sunt familiarizaţi cu noţiuni fundamentale de integritate personală şi profesională, codul de conduită şi profesionalism în Forţele Armate, eforturile anticorupţie ale NATO în misiunile curente de menţinere a păcii.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!