ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspecția rusă Rosselhoznadzor a interzis importul a 20 tone de prune din Republica Moldova

12:13 | 28.09.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Serviciul Federal de supraveghere în domeniul fitosanitar şi veterinar Rosselhoznadzor a interzis importul în regiunea Kursk a 20 tone de prune din Republica Moldova, anunță printr-un comunicat autoritatea de supraveghere, informează MOLDPRES

”În urma efectuării controlului fitosanitar de carantină în punctul vamal Krupeț din regiunea Kursk, specialiști ai Direcției Rosselhoznadzor pentru regiunile Kursk și Orlov au depistat larve ale moliei orientale (Grapholitha molesta Busck) în lotul de prune, livrate din Republica Moldova societății cu răspundere limitată ”Globus” din orașul Belgorod”, se spune în comunicat.

Rosselhoznadzor mai adaugă că importul a fost interzis în corespundere cu legislația în vigoare în domeniul carantinei plantelor și în scopul de a preveni răspândirea dăunătorilor pe teritoriul Federației Ruse.

Este al doilea lot de prune interzis pe piața rusă, după ce la începutul lunii august 19,7 tone de prune moldovenești au fost oprite la punctul vamal Krupeț. O lună mai târziu, Direcția Rosselhoznadzor pentru regiunile Orlov și Kursk a interzis importul a 20,2 tone de mere din Republica Moldova. În ambele cazuri, Serviciul fitosanitar rus a anunțat că a fost depistată molia orientală „Grapholitha molesta Busck”. 

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17007474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!