ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Postul public de televiziune Moldova 1 ar putea lansa emisiunea săptămânală „Ora partidelor”

15:55 | 28.09.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 28 sep. /MOLDPRES/. Directorul postului public de televiziune Moldova 1, Ecaterina Stratan, va propune consiliilor de programe şi de administraţie din cadrul Companiei Teleradio-Moldova să lanseze emisiunea săptămânală „Ora partidelor”, la care vor fi invitați reprezentanții partidelor din țara noastră, informează MOLDPRES.

Decizia a fost luată astăzi în urma unei întrevederi cu reprezentanții formațiunilor politice. Potrivit administrației postului public de televiziune, circa 20 de partide au dat curs invitației și au delegat câte un reprezentant la aceste discuții.

Scopul întrevederii a fost identificarea unor strategii clare de comunicare cu partidele și prezența formațiunilor politice atât în cadrul buletinelor de știri, cât și la emisiuni. „Am decis să organizăm această întrevedere, pentru că televiziunea publică este asaltată în ultimul timp de mediul politic. Este firesc să existe această atenție, dar cred că suntem toți de acord că acțiunile trebuie să fie conforme normei și spiritului legii”, a spus directorul Moldova 1, Ecaterina Stratan.  

Astfel, partidele care au dat curs invitaţiei au solicitat mai mult spaţiu de emisie pentru a-şi expune platforma şi viziunile asupra situaţiei social-politice din ţară, dar şi o atitudine corectă, nediscriminatorie pentru toate formaţiunile.

Cei prezenți au făcut un schimb de opinii privind modalitatea în care trebuie reflectată activitatea partidelor din R. Moldova. Unii dintre aceștia și-au exprimat dezacordul față de tonul ultimativ al unor partide, care au solicitat o emisiune săptămânală dedicată exclusiv reprezentanților lor. În cele din urmă, majoritatea celor prezenți la dezbatere au optat pentru o emisiune la care să aibă acces toate partidele, atât de opoziție, cât și cele de la guvernare, care să fie o platformă de dezbatere de idei și proiecte, interesante și utile cetățenilor.

Simpatizanți ai Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Liberal Democrat din Moldova au organizat la mijlocul lunii curente un protest în fața postului public de televiziune, unde au cerut să se ofere săptămânal o oră de emisie partidelor de opoziție. Atunci, directorul instituției a menționat că va examina solicitarea, iar ulterior va reveni cu un răspuns.

(Reporter A. Ciobanu, editor A. Răileanu)

img17007488

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!