ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 29 septembrie 2017

08:44 | 29.09.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Platforma parlamentară de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova se va întruni în ședință. Platforma va fi prezidată de președintele Parlamentului Andrian Candu.

Ora 11.00, Sala Europei, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) a Republicii Moldova invită mass-media la conferința de presă privind desfășurarea Forumului de afaceri „Perspective de extindere a cooperării economice între Rusia și Moldova” și inaugurarea Primei Expoziţii Internaţionale Industriale „ExpoRusia - Moldova 2017”.

Ora 11.00, CCI, bd. Ștefan cel Mare și Sfînt, nr. 151, sala de ședințe, etaj II.

***

Consiliul Europei și Uniunea Europeană invită la lansarea proiectului „Combaterea corupției prin aplicarea legii și prevenire, CLEP”.

Ora 09.00, Radisson Blu Hotel, Begonia Room.

***

Primăria municipiului Chişinău, de comun cu Oficiul Stării Civile organizează celebrarea nunţilor de aur sau de diamant pentru 34 de cupluri din capitală (24 de cupluri marchează nunta de aur, iar 10 nunta de diamant).

Ora 09.00, Oficiul Stării Civile, str. Maria Cebotari, 1.

***

Centrul Analitic Independent Expert-Grup, în parteneriat cu Ambasada Olandei, invită la Masa Rotundă ”Monitorul financiar: Analiza principalelor reforme din sectorul bancar din Republica Moldova, august - septembrie 2017”.

Ora 10.00, Hotelul Regency, str. Sfatul Țării 17.

***

Primăria municipiului Chişinău invită reprezentanții mass-media la evenimentul de redeschidere a Secției de Endocrinologie, din cadrul ÎMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”

Ora 11.00, Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

***

Asociaţia republicană obştească „Protecţia Consumatorului” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Despre cum este realizată hotărârea țărilor CSI privind apărarea drepturilor consumatorilor în Moldova. Ambasada rusă a refuzat să-i apere pe consumatorii vorbitori de limba rusă în Moldova. Ambasadorul Rusiei a refuzat să se întâlnească cu conducerea organizației, neoferind răspuns în scris la cerere. Președintele Republicii Moldova a refuzat să apere drepturile consumatorilor în Moldova”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Biblioteca Naţională, în colaborare cu Asociaţia Bibliotecarilor din RM, Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România, cu susţinerea Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării din Republica Moldova, invită la evenimentul ''Nocturna Bibliotecilor 2017'.

Ora 16.00, Biblioteca Națională.

***

Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” propune beneficiarilor săi – copiilor, adolescenților, părinților, bunicilor, cadrelor didactice - și tuturor doritorilor un program extraordinar cu ocazia evenimentului Nocturna bibliotecilor.

Orele 18.00-21.00, Biblioteca „Ion Creangă”, Secția Mediateca, str. Şciusev 65.

***

Alianța INFONET și Asociația Surzilor din Republica Moldova, în parteneriat cu Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită la lansarea oficială a cărții „Metodele moderne de studiere a limbajului mimico-gestual în Republica Moldova” și a DVD-ului cu lecții video.

Ora 14.00, Biblioteca Municipală „B. P. Hasdeu”, bd. Stefan cel Mare, 148.

***

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” dă start stagiunii concertistice 2017-2018.

Ora 18.00, Sala Mare a Filarmonicii Naționale.

2. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

În perioada 28-30 septembrie curent, viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, efectuează o vizită de lucru în Republica Letonia. Programul va include participarea la ediția 2017 a Conferinței anuale de la Riga. Andrei Galbur va ține un discurs în cadrul sesiunii dedicate Parteneriatului Estic.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!