ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru zilele de sâmbătă - luni, 30 septembrie - 2 octombrie 2017

19:05 | 29.09.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Sâmbătă, 30 septembrie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va participa la masa rotundă cu genericul ”Descoperă Moldova ospitalieră”. La eveniment participă circa 80 de reprezentanți ai companiilor turistice din Federația Rusă și din țara noastră.

Ora 12.00, Palatul Republicii.

***

Va avea loc cursa de alergare pentru copii Kids Run Day, care se desfășoară în cadrul celui de-al treilea Maraton Internațional Chișinău în Piața Marii Adunări Naționale.

Deschiderea Kids Run Day va avea loc la ora 9.00. Primul start va fi la 10.00.

***

Cu ocazia Zilei Aviației Civile, concesionarul Aeroportului Internațional, compania Avia Invest, va organiza un show aviatic. Programul evenimentului include demonstrații și acrobații aeriene spectaculoase cu participarea renumitelor echipe de pilotaj și o expoziție a tehnicii aeronautice.

Orele 10.00-18.00, accesul la eveniment va fi de la Aeroportul Vechi.

***

Direcţia Cultură a Primăriei municipiului Chişinău va desfășura o preselecţie pentru filmarea unui clip video, inspirat din creaţia maestrului Eugen Doga. În acest sens, urmează a fi aleşi băieţi, cu vârsta cuprinsă între 8-11 ani.

Preselecţia va avea loc la ora 16.00, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. În caz de ploaie, acțiunea va avea loc la Biblioteca „B. P.  Hasdeu”, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 148.

***

Aleea centrală din parcul Valea Trandafirilor va fi colorată de lumini multicolore, devenind „Aleea Colorată”. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Parcul meu, inițiat de compania turcă Ongan Tekstil și are drept scop renovarea și restaurarea mai multor zone din parcul Valea Trandafirilor, din sectorul Botanica al capitalei.

Ora 17.30, parcul Valea Trandafirilor, sectorul Botanica.

Duminică, 1 octombrie

În Piața Marii Adunări Naționale va avea loc Maratonul Internațional Chișinău.

***

În contextul marcării Zilei Mondiale a Inimii cu tema „Acţionaţi pentru puterea inimii!”, Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău va organiza un eveniment public cu scopul de a atenţiona populaţia asupra factorilor de risc cardiovascular.

Ora 10.00, parcul Valea Morilor.

***

Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate, la Bălți va fi organizată prima ediție a Festivalului „Bunica Fest” cu sloganul „Cântăm, dansăm, meșterim și cu vârsta ne mândrim!”. Evenimentul este organizat de Asociația Obștească Centrul de Asistență Socio-Medicală la Domiciliu ,,CASMED”, în parteneriat cu Teatrul Național „Vasile Alecsandri”.

***

Va avea loc festivitatea dedicată aniversării a 15 ani de activitate a Liceului Teoretic ”Pro Succes”. 

Ora 14.00, Palatul de Cultură al Feroviarilor, bd. Decebal, 2.

Luni, 2 octombrie    

La Reședința de Stat va avea loc un briefing.

Ora 13.00, str. N. Iorga 23.

***

Membrii Consiliului de Integritate se întrunesc în ședință de lucru.

Ora 14.00, sediul Autorității Naționale de Integritate, str. Alecu Russo nr. 1.

***

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, va susține o conferință de presă cu privire la lansarea celei de a patra ediții a săptămânii de afaceri – ”Moldova Business Week 2017”.

Ora 11.00, sala de conferințe a Ministerului Economiei și Infrastructurii, Casa Guvernului, str. G. Bănulescu Bodoni, et. II.

***

Va avea loc evenimentul de lansare al Fundației pentru o Democrație Modernă.

Ora 12.00, Sala Europei, Biblioteca Națională din Chișinău.

***

Federația de box din Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Ora 12.00, sala de conferințe a Agenției ”INFOTAG”.

***

Reprezentanța Băncii Mondiale la Chișinău invită la prezentarea perspectivei economice pentru Moldova. Tema specială a prezentării: „Consolidarea veniturilor bugetare. Impozitarea autoturismelor”.

Orele 12.15-13.45, oficiul Băncii Mondiale, str. Puskin, 20/1.

***

Coaliția Voluntariat și Consiliul Național al ONG-urilor de Mediu invită la evenimentul de lansare a Săptămânii Naționale a Voluntariatului (SNV) 2017. Evenimentul de lansare va aborda problema deșeurilor și se va desfășura la gunoiștea de la Bubuieci.

Punctul de întâlnire va fi Baza auto a Parlamentului, str. Anatol Corobceanu nr. 10, la ora 13.30, de unde se va asigura transportul pentru voluntari și jurnaliști. 

(Editor L. Alcază) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!