ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1000 de oameni de afaceri, investitori locali și străini din 20 de țări vor participa la Moldova Business Week 2017

15:06 | 02.10.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 2 oct. /MOLDPRES/. Peste 1000 de oameni de afaceri, investitori locali și străini din 20 de țări, CSI, UE, Turcia, China, împreună cu autoritățile statului și partenerii de dezvoltare, vor participa la cel mai amplu eveniment economic al anului, Moldova Business Week 2017, a anunțat astăzi într-o conferință de presă vicepremierul, ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc, informează MOLDPRES.

Agenda Moldova Business Week 2017 include 30 de reuniuni cu oamenii de afaceri pentru a aborda două dintre cele mai importante domenii, investițiile și exporturile, precum și a comunica în vederea semnării unor contracte. ”Pe plan internațional Moldova este privită ca țară cu potențial de investiții”, a menționat vicepremierul. El a adăugat că în ultima zi se așteaptă semnarea mai multor contracte în domeniul textilelor și automotive, ce vor duce la crearea a 2500-3000 locuri noi de muncă.

Pe 4 octombrie urmează să fie organizat Forumul de afaceri moldo-italian, la care va participa un grup impresionant de antreprenori din Italia. La reuniune se va discuta despre prezența companiilor italiene în țara noastră, sectoare cu potențial pentru investiții și comerț. Pentru 5 octombrie este preconizat Forumul Pro-Export. Forumul exportatorilor va aborda tematica exportului moldovenesc sub aspect de competitivitate, instrumente de asistență, acces pe noi piețe și se va încheia cu o gală de premiere a exportatorilor care s-au remarcat în anul 2016.

În ultima zi a săptămânii de afaceri, pe 6 octombrie, va fi desfășurată Conferința internațională a Întreprinderilor Mici și Mijlocii, cu participarea prim-ministrului Republicii Moldova Pavel Filip și a premierului Ucrainei Volodimir Groisman. Anterior s-a anunțat că în cadrul vizitei oficialului ucrainean la Chișinău va fi semnat Acordul privind eliminarea sistemului de autorizații pentru transportatori.

Cel mai important eveniment economic al anului va aborda, de asemenea, oportunitățile de dezvoltare economică regională în polii de creștere din zonele economice libere și parcurile industriale, precum și internaționalizarea IMM-urilor, în cadrul unei conferințe stabilite pentru 6 octombrie. De asemenea, va fi lansat proiectul ”Platforma online – produsele eco Moldova”, care are drept scop promovarea produselor ecologice, interacțiunea dintre producători și consumatori pentru furnizarea on-line de produse tradiționale și ecologice, precum și a conținutului digital și informațiilor aferente acestora.

Săptămâna de afaceri este organizată de Ministerul Economiei și Infrastructurii în parteneriat cu Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17007590

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!