ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de marți, 3 octombrie 2017

08:05 | 03.10.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la deschiderea „Moldova Business Week 2017”. 

Ora 09.30, Radisson Blu Leogrand Convention Center.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va participa la festivitatea dedicată Zilei profesionale a lucrătorilor din învățământ.

Ora 15.00, Palatul Național „Nicolae Sulac”.

***

Comisia naţională pentru consultări şi negocieri colective se va întruni în şedinţă. 

Ora 14.00, Casa Guvernului, et. I, intrare din str. Bănulescu Bodoni.

***

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și Agenția de Dezvoltare Regională Centru, cu suportul proiectului „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei, organizează o vizită de studiu pentru jurnaliști la proiectele de dezvoltare regională.

Orele 09.00-16.00, Regiunea de Dezvoltare Centru (orașul Ialoveni; satul Bardar; satul Costești; orașul Călărași).

***

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării invită la conferința de presă în cadrul căreia va fi abordat subiectul cu privire la perspectivele Federației de Rugby din Republica Moldova în ciclul olimpic 2017-2020.

Ora 11.00, sala de ședințe et. 1, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 162.

***

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale invită la evenimentul de premiere a câștigătorilor concursului „Pentru o viață activă la orice vârstă” și al „Programului de Granturi mici în domeniul îmbătrânirii active”.

Ora 12.00, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, et. 6, sala ANOFM, str. Vasile Alecsandri 1.

***

Va avea loc ședinţa Consiliului municipal Chişinău.

Ora 10.00.

***

Societatea pe acțiuni Termoelectrica invită la un briefing de presă, în cadrul căruia vor fi prezentate date cu privire la principalele lucrări de reconstrucție și modernizare a Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, care au avut loc în vara anul 2017, precum și informația cu privire la primele conectări la căldură.

Ora 10.00, sala de ședințe, et. 4, Termoelectrica SA, str. T. Vladimirescu, 6.

***

HelpAge International, împreună cu reprezentanți a peste 15 organizații locale, invită la evenimentul de celebrare a 10 ani de Campanie Vârsta Cere Acțiuni.

Orele 09.30-13.15, Centrul de Conferințe Summit Events, str. Tighina 49/3, Sala Roșie.

***

Membrii Partidului Democrat din Moldova se vor reuni în ședință de lucru, în care vor fi discutate mai multe subiecte de actualitate. După ședință, invităm reprezentanții mass-media la briefingul tradițional.

Ora 11.00, sediul central al PDM, str. Tighina 32.

***

Partidul Liberal invită la conferința de presă cu tema: ”Moartea Primarului or. Sângera, Mihai Lari, sinucidere sau omor”.

Ora 12.00, sediul PL. 

***

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, UN Women și Biroul OSCE pentru Instituţii Democratice şi Drepturile Omului organizează Conferinţă regională, care reunește, în premieră, în jur de 90 de deputate și deputați, funcţionari locali aleşi și reprezentanţi/-te ai/ale societăţii civile din 19 ţări din Europa de Est și Asia Centrală.

Orele 09.30-18.00, Hotelul Radisson Blu Leogrand, str. Mitropolit Varlaam 77.

***

Asociația pentru Dezvoltare și Cooperare în Moldova, în parteneriat cu Centrul de Instruire și Cercetare în Comunicații Internaționale și Mass-media James M. Cox Jr. din SUA, organizează în zilele de 2-3 octombrie 2017, Atelierul de lucru: ”Provocări și soluții în comunicarea între instituțiile administrației publice și mass-media. Securitatea informațională și rolul comunicatorilor non-tradiționali în era noilor tehnologii”.

Ora 10.00, sala de Conferințe, hotel Regency, str. Sfatul Țării 17.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la prezentarea rezultatelor sondajului People Watch, #4, cu tematica „Calitatea vieţii – probleme sociale”. 

Ora 11.00, sala de conferințe a IDIS ”Viitorul”.

***

Asociaţia obştească Piligrim-Demo, UTA Găgăuzia, invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Prezentarea primului proiect în Găgăuzia pentru promovarea Legii privind transparența”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Asociația obștească “Concordia. Proiecte Sociale”, în parteneriat cu Agenția Austriacă pentru Dezvoltare, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Ambasada Austriei în Republica Moldova, va organiza o conferință internațională cu genericul „Provocări și soluții privind sustenabilitatea serviciilor sociale în Republica Moldova”. 

Orele 12.00-12.30, Sala de protocol, et. 1, Institutul Muncii, str. Zimbrului 10.

***

Fostul președinte al Confederației elvețiene, Adolf Ogi, și membrii fondatori ai Fundației Swisscor în Republica Moldova vor efectua o vizită la Școala-internat specială pentru copii cu restanțe de poliomielită și paralizie cerebrală din orașul Hâncești pentru a evalua modul în care este realizat proiectul medical, finanțat de Swisscor.

Ora 14.00, or. Hâncești, str. Marinescu 8.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă organizează audierea publică  pe subiectul îmbunătățirii mediului de afaceri și a taxelor locale din mun. Chișinău. 

Orele 17.00-19.00, sala de ședințe a Primăriei municipiului Chișinău, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt 83.

***

În perioada 3-5 octombrie, la Chișinău se va desfășura Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Romanței “Crizantema de Argint”, ediția a XXI-a. Sărbătoarea va reuni cei mai talentați interpreți și compozitori, care vor concura pentru trofeul concursului.

Ora 18.00, Filarmonica Națională “Serghei Lunchevici”.

***

Cu ocazia apariției antologiei ”Maeștrii unei arte muribunde”, la Librăria din Centru va avea loc o seară poetică cu participarea lui Claudiu Komartin.

Ora 18.15, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 126.

***

Centrul de cultură și artă japoneză "Ikenobo" invită la demonstrarea artei japoneze "Ikebana".

Ora 18.30, sala de conferințe a hotelului Jolly Allon.

(Editor A. Răileanu)