ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va iniția negocieri cu UNWTO privind organizarea celei de-a treia Conferințe globale privind turismul vinicol

15:57 | 04.10.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărârea privind inițierea negocierilor asupra Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) privind organizarea Conferinței globale privind turismul vinicol, informează MOLDPRES.

Cea de-a treia Conferință globală privind turismul vinicol este preconizată pentru 20-23 septembrie 2018. Documentul aprobat conține două capitole referitoare la privilegii, imunități și facilități, precum și condițiile pentru organizarea conferinței.

”Este un eveniment important care ne va permite să promovăm una din cele mai importante industrii”, a declarat premierul Pavel Filip.

Actualmente, circa 20 de vinării din Republica Moldova prestează servicii turistice vizitatorilor străini. Colaborarea cu Organizația Mondială a Turismului, în vederea organizării Conferinței Globale, va contribui la promovarea imaginii țării, ca destinație turistică vinicolă globală. Republica Moldova a fost selectată într-o competiție cu Africa de Sud și Spania. Argumentul care a contat în final e că Moldova reprezintă o destinație turistică încă nedescoperită pe deplin, care urmează a fi susținută de UNWTO.

Republica Moldova este prima țară care a fost inclusă în listă, la propunerea Secretarului General al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, care a remarcat nivelul înalt de organizare a reuniunii Comisiei Regionale UNWTO.  

Republica Moldova a organizat și găzduit cea de-a 61-a Reuniune a Comisiei regionale UNWTO pentru Europa, la 5-7 iunie 2017.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17007684

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!