ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri arhitecţi din Germania şi-au expus lucrările la Chişinău

17:57 | 04.10.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 4 oct. /MOLDPRES/. O expoziţie cu genericul „Relaţii internaţionale. Tineri arhitecţi din Germania“ a fost vernisată astăzi la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Expoziţia este compusă din 14 proiecte arhitecturale, realizate în mare parte după 2004, de către tineri arhitecţi germani, informează MOLDPRES.

Evenimentul a fost organizat de Ambasada Germaniei în R. Moldova, Institutul pentru relaţii culturale internaţionale  şi instituţia gazdă. Anterior, expoziţia a fost prezentată în Italia, Africa de Sud, India şi România.

În alocuţiunea sa, Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Julia Monar, a menţionat că, deşi se află doar de două luni în ţara noastră, a reuşit să participe la două expoziţii organizate în cadrul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei. Oficialul a adus sincere mulţumiri directorului instituţiei, Tudor Zbârnea, pentru fericita ocazie de a găzdui o expoziţie deosebită a tinerilor arhitecţi din Germania.

La rândul său, șeful adjunct al misiunii diplomatice germane în Republica Moldova, Florian Seitz, a afirmat că modelele etalate în cadrul expoziţiei prezintă edificii amplasate în Europa, America de Nord, America de Sud, Asia, fiind exemple din domeniile: urbanism, design interior, peisagistică, construcţii industriale şi locative, edificii culturale, instituţii de învăţământ. Diferenţele tematice şi regionale ale proiectelor subliniază diversitatea arhitecturii moderne germane, contribuind la atractivitatea expoziţiei.

Florian Seitz a subliniat că din punct de vedere arhitectonic, oraşul Chişinău este o provocare. „Prin această expoziţie venim cu un impuls care ar iniţia o discuţie despre viitorul arhitectural al Chişinăului”, a precizat diplomatul.

Directorul Muzeului Naţional de Artă al Moldovei a accentuat că instituţia pe care o conduce colaborează fructuos cu Ambasada Germaniei, iar expoziţia vernisată astăzi este o lecţie excepţională pentru noi, deoarece vine cu nişte modele şi pentru spaţiul nostru urbanistic, care suferă foarte mult.

Expoziţia va fi deschisă până la 22 octombrie.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17007694

img17007694

img17007694

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!