ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 5 octombrie 2017

18:47 | 04.10.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Parlamentul Republicii Moldova se va întruni în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Reprezentanții instituțiilor de presă sunt invitați la Forumul Exportatorilor. Eveniment va avea loc în cadrul ”Moldova Business Week 2017”.

Ora 09.30, Radisson Blu Leogrand Convention Center.

***

Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei invită la evenimentul de lansare a trei spoturi sociale în benzi animate pentru prevenirea abandonului bebelușilor.

Ora 11.00, Patiseria “Panacotta”, str. Bănulescu-Bodoni 22.

***

În perioada 4-8 octombrie, în R. Moldova se desfășoară cea de-a XIII-a întrunire mondială a mass-mediei bulgare. Evenimentul va fi inaugurat de către vicepreședintele Bulgariei, Iliana Yotova.

Ora 09.00, Muzeul Național de Istorie a Moldovei, str. 31 August, 1989 121 A.

***

Primăria municipiului Chişinău invită reprezentanții mass-media la evenimentul de redeschidere a Secțiilor de chirurgie aseptică şi chirurgie septică, din cadrul ÎMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”.

Ora 11.00, ÎMSP Spitalul Clinic Municipal „Sfânta Treime”, Blocul „E”.

***

Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) invită reprezentanții mass-media la lansarea unui proiect de promovare a practicilor agro-ecologice în Moldova - “Promovarea  metodelor și inovațiilor agro-ecologice în proiectarea și administrarea sistemelor alimentare sustenabile în Moldova”.

Ora 10.00, Centrul Summit Event, sala New York, str. Tighina 49/3. 

***

Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și UN Women (Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitate de Gen și Abilitarea Femeilor) organizează un dialog de politici privind experiențele locale și regionale: „Încadrarea în câmpul muncii, egalitatea de gen și potențialul economiei activităților de îngrijire”.

Ora 09.30, Hotelul Regency, Sfatul Țării 17, sala de conferințe, etajul 1.

***

Partidul Acțiune și Solidaritate invită la conferința de presă susținută de Dan Perciun, Președintele PAS Youth și Vicepreședinte al PAS, Artur Mija, Secretar General al PAS Youth, și Victor Mihai, membru al Biroului Organizației de Tineri, cu titlul:„Pas Youth lansează campania Ne PASă, lucrăm acasă!”.

Ora 14.00, sediul PAS, str. A. Mateevici 31.

***

Avocaţii lui David Davitean şi Venera Gasparean invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă.

Ora 13.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Muzeul Național de Istorie a Moldovei organizează Simpozionul de Numismatică, care se află la cea de-a XVII-a ediție.

Ora 10.00, str. 31 August, 1989 121 A.

***

La Muzeul National de Istorie a Moldovei va avea loc lansarea monografiei Arta metalelor din Basarabia (secolul al XIX-lea - prima jumătate a secolului al XX-lea), semnata de dr. Liliana Condraticova.

Ora 16.30, Muzeul National de Istorie a Moldovei, str. 31 August, 1989 121 A, Sala nr. 1, parter.

***

Inspectoratul Școlar Național cu suportul Ministerului Educației Culturii și Cercetării, în parteneriat cu Primăria Municipiului Chișinău, Direcția Generală Educație Tineret și Sport Chișinău și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”, organizează inaugurarea expoziției de pictură, grafică și sculptură „Pedagogi și artiști prin vocație” ce cuprinde lucrări plastice ale unor cadre didactice din Chișinău.

Ora 14.00, Biblioteca Națională, str. 31 august 1989, 78A.

***

La Librăria din Centru din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Muzeul semințelor de Victor Pânzaru, apărut la Editura Cartier în colecția Cartier popular, coordonată de Gheorghe Erizanu.

Ora 18.15, Librăria din Centru, bd Ștefan cel Mare, nr. 126.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!