ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Pavel Filip a transmis un mesaj de felicitare cu prilejul Zilei Mondiale a Educației

12:58 | 05.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a transmis astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Mondiale a Educației, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În mesaj se menționează:

”Distinși și dragi profesori, învăţători și educatori,

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, în numele Guvernului și al meu personal, îmi exprim respectul pentru eforturile depuse de Dumneavoastră în educarea și formarea intelectuală a tinerilor, a noilor generații de cetățeni ai Republicii Moldova.

Realizarea dezideratului de a aduce Republica Moldova în comunitatea țărilor europene, de a asigura dezvoltarea competitivă a economiei, nu poate fi realizat dacă nu vom opta pentru o Moldova Educată.

Scopul Guvernului actual și ambiția mea personală este să oferim copiilor, generației în creștere, o educație care le va permite să-și realizeze cât mai bine potențialul, dar și să devină cetățeni responsabili și cu un puternic simț patriotic.

Aceasta înseamnă că noua educație va fi proactivă, va utiliza instrumentele caracteristice generației digitale, va oferi un mediu în care să fie descoperit talentul unic al copilului, iar școala va ajuta mai mult părinții în relația lor cu copiii și cu profesorii. Totodată, profesorul va avea în acest demers mai multe roluri: de transmitere a cunoașterii, de motivare, de consiliere.

Stimați profesori,

Dezvoltarea educației naționale în condițiile actuale nu poate fi realizată doar prin parteneriatul dintre Guvern și profesori. Succesul poate obținut numai prin parteneriatul mai multor actori - profesori, autorități locale și centrale, părinți, mediul de afaceri, societatea civilă. Noi trebuie să punem interesul copiilor, al profesorului în centrul atenției și de aici încolo să căutam soluțiile potrivite împreună.

Dragi dascăli,

Cu recunoștință și prețuire, vă mulţumesc pentru dăruire și vă doresc succes în activitatea nobilă și deloc ușoară, inspirație și putere pentru a deschide calea spre universul cunoașterii și a educa cetățeni responsabili și patrioți”.

img17007716

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!