ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Exportul producției agro-alimentare pe piața Federației Ruse a constituit subiectul unei discuții la Președinție

13:38 | 05.10.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Șeful statului, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Vitalie Gorincioi, președintele Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe din Moldova, membru al Consiliului economic, pe lângă Președintele Republicii Moldova, a relatat agenției MOLDPRES Serviciul de presă al Președinției. 

Subiectul discuțiilor l-a constituit situația privind exportul producției agro-alimentare pe piața Federației Ruse, în special a fructelor, dar și soluționarea unor probleme legate de extinderea listei exportatorilor de produse horticole, acceptați pe piața rusă.

În cadrul întrevederii a fost menționat că în urma înțelegerilor pe care le-a avut Președintele Moldovei cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a crescut esențial exportul fructelor și legumelor pe piața Federației Ruse, inclusiv a strugurilor de 18 ori, a merelor de aproximativ 3 ori, caiselor, vișinelor și cireșelor de 1,4 ori. Totodată, producătorii agricoli au obținut dreptul să exporte producția proprie prin toate punctele vamale ale Federației Ruse, ceea ce a simplificat semnificativ procesul de export.

”Muncim în continuare pentru scoaterea tarifelor vamale la anumite categorii de produse, cum ar fi legumele, merele, perele, piersicile etc., fapt despre care voi discuta și mâine, în cadrul unei întrevederi cu șeful Serviciului Federal al Federației Ruse pentru supravegherea în domeniul protecției consumatorilor și bunăstării umane a Federației Ruse, Ana Popova”, a remarcat șeful statului.

Subiecte legate de lărgirea listei exportatorilor, categoriilor de produse, dar și eliminarea blocajelor tarifare vor fi, de asemenea, discutate de către șeful statului la întrevederea pe care o va avea săptămâna viitoare cu Vladimir Putin, la Soci.

img17007719

img17007719

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!