ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un centru de presă al agenției bulgare BTA a fost deschis la Taraclia

16:42 | 05.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Un centru de presă al agenției bulgare de știri BTA a fost deschis astăzi la Taraclia. Evenimentul a avut loc în cadrul celei de-a XIII-a reuniuni mondiale a mass-media bulgare, informează MOLDPRES.

În cadrul centrului va activa un jurnalist care va realiza materiale informative despre evenimentele economice, sociale, culturale și politice din localitate. La fel, reporterul va reflecta relațiile moldo-bulgare, precum și viața bulgarilor din țara noastră.

Directorul BTA, Maxim Minchev, a specificat pentru agenție că ideea de a crea acest centru a apărut mai mult timp în urmă. „Ne bucurăm că ne-a reușit să realizăm acest scop. Datorită noului centru, bulgarii din Republica Moldova și cei din țara noastră vor fi și mai aproape”, a spus Minchev.

Centrul de presă să află în cadrul Primăriei din Taraclia. Deschiderea acestuia a costat trei mii de euro, bani care au fost oferiți de statul bulgar pentru lucrările de reparație, mobilier și tehnica modernă.

Agenția de presă BTA are în total 15 centre de presă în Bulgaria. Totodată, un centru de presă al BTA anterior a fost deschis și în Serbia.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007725

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!